Tineke

Toen ik erachter kwam dat ik op vrouwen viel, dacht ik: dat vertel ik wel als ik een relatie krijg. Ik stelde het uit de kast komen uit. Mensen uit mijn omgeving spraken namelijk negatief over homoseksualiteit, dit maakte mij bang en ongerust. Toen ik op mijn 30e een relatie kreeg met een vrouw, begon mijn ‘leven’. Ik kon eindelijk mezelf zijn en wilde dit met anderen delen. Hierdoor besefte ik dat mijn leven er totaal anders uit had kunnen zien, wanneer ik in mijn puberteit meer gesteund zou zijn in wie ik ben.

Al elf jaar ben ik betrokken bij COC Friesland en begeleid ik groepen, zoals de ouderengroepen Rozee, Cocktail, een groep voor asielzoekers en en de groep Zonder Stempel. Zonder stempel is een groep voor mensen met een licht verstandelijke beperking die op hetzelfde geslacht vallen en/of transgender zijn. Het begeleiden van deze groepen, geeft mijn leven betekenis. Ik denk met ze mee, ik voel met ze mee. Soms maakt het mij verdrietig wanneer ik merk dat niet iedereen met ze mee voelt, onbegrip en veroordeling zijn dan reacties die vooraan staan. Mijn doel is dan ook om voor meer acceptatie te zorgen voor deze mensen, dit doe ik mede door het geven van voorlichtingen op scholen en in gesprek te gaan met mensen die werken met mensen met een licht verstandelijke beperking.
Tijdens activiteiten met de mensen is ‘het hokjes denken’ een onderwerp waar ik regelmatig mee geconfronteerd word. Niet voor iedereen zijn de gevoelens namelijk zo standvastig als bij mij, sommige mensen blijven twijfelen of willen zichzelf niet in een hokje stoppen. Zelf val ik alleen op vrouwen en als ik een test zou doen met als resultaat ‘100% lesbisch’, dan zou ik mij daar goed bij voelen, maar uiteindelijk ben ik gewoon Tineke.”

Mail ons

Mail ons gerust voor vragen, advies, hulp of gewoon even zitten

Contact

Snekertrekweg 1
8912 AA Leeuwarden

058 212 4908

Ma t/m Vrij 13.00-17.00
info@FrieslandKleurt.nl

Stay in touch

/FrieslandKleurt
@FrieslandKleurt
@FrieslandKleurt
/user/FrieslandKleurt