Sabine

Dat ik nu voorzitter ben van COC Friesland had ik vroeger nooit kunnen denken..
Opgegroeid in West-Friesland, waar je als vrouw met een man trouwt en waar homo’s flikkers waren…
Dit plaatje had ik in mijn hoofd; huisje, boompje, beestje en vooral heel normaal zijn. Op dat moment kende ik niet anders, maar toen ik op een avond in de kroeg stond met een vriendje, kwam ik recht tegenover mijn gevoel te staan. Ik keek hem aan, maar zag in mijn ooghoek een vrouw. Het liefst wilde ik naar haar toe gaan en met haar praten, maar ik hield mezelf tegen. Ik stond tussen twee werelden in. De één die mij bijgebracht is en de ander die ik aan het ontdekken was.

Ik ben getrouwd met een man en kreeg samen met hem twee kinderen. Mijn gevoel voor vrouwen groeide met de jaren en ik zoende af en toe met vrouwen in de kroeg. Ik voelde me vrij en had het goed met mijn man, maar had ook twijfels. Ik volgde series waarin homoseksualiteit een prominente rol speelde en kon mij goed inleven in de personages. Het gevoel om samen met een vrouw te zijn werd steeds groter.
Toen ik verliefd werd op een vrouw, kregen deze gevoelens steeds meer de ruimte. Mijn man en ik gingen uit elkaar, ik ging op ontdekkingstocht en heb nog een prachtige dochter gekregen.
Op dit moment ben ik samen met een lieve vrouw en geniet ik van mijn drie mooie kinderen. Vroeger hield ik mezelf tegen. Nu kan ik mezelf diep in de ogen kijken en zeg ik trots: ‘Ik val op vrouwen!’
Het leven waar ik van droomde is werkelijkheid geworden.