Johan

Nog steeds kan ik inbeelden hoe ze naar mij keek, ze was zo mooi met haar blonde krullen. Mijn eerste relatie, een mooie tijd. Maar toen ik 25 werd, wist ik het zeker. Dit zal mijn laatste verjaardag zijn in een relatie met haar. Omdat we het zo goed hadden, voelde het dubbel om het uit te maken. Het was fijn met haar en ik heb mij dan ook niet ongelukkig gevoeld in deze relatie. Toch voelde het alsof er meer was en dat wilde ik ontdekken.

Ik ontmoette een man uit Groningen. De man gaf mij een in stukken geknipte foto van zichzelf. Hij zei: ‘Dan kun je de foto op verschillende manieren leggen als een soort puzzel’.
Na een jaar vroeg mijn ex vriendin of ik een nieuwe relatie had. Ze vond de geknipte foto in mijn tas en legde de puzzel, waarop de man te zien was. Toen zei ik tegen haar: ‘Ja, ik ga nu met mannen om’. Eerder hadden mensen al aan haar gevraagd of ik op mannen zou kunnen vallen, een vermoeden van haar kant was er dus al.
Niet alleen deze puzzel werd gelegd, maar ook voor mij werd steeds duidelijker wat homoseksualiteit in hield. Ik ging naar een homo café in Leeuwarden, waar ik iedere avond in het weekend te vinden was. Een fijne sfeer, ik ontmoette mooie mensen en genoot. Ook de mensen uit het homokoor hebben bijgedragen, allemaal gays onder elkaar, het was heel bijzonder. We vlogen naar Zürich, Berlijn, Londen voor het homokorenfestival. Ook lesbische koren deden mee, vooral prachtige vrouwen uit Scandinavië.

Achttien jaar geleden heb ik mijn man ontmoet. Het was een zonnige dag, dus ik ging uit mijn werk nog even naar het strand. We raakten aan de praat en hij bleef in mijn gedachten. Ik betrapte mezelf er dan ook op, dat ik hoopte hem nog eens tegen te komen. Een andere dag hebben we elkaar opnieuw gevonden op hetzelfde strand en nummers uitgewisseld. Een afspraak was snel gemaakt.
Ik kijk terug op mooie jaren en een prachtige bruiloft met mijn man. De liefde werd die dag groots gevierd. Een bijzondere dag, waar ik nog altijd van nageniet.

Mail ons

Mail ons gerust voor vragen, advies, hulp of gewoon even zitten

Contact

Snekertrekweg 1
8912 AA Leeuwarden

058 212 4908

Ma t/m Vrij 13.00-17.00
info@FrieslandKleurt.nl

Stay in touch

/FrieslandKleurt
@FrieslandKleurt
@FrieslandKleurt
/user/FrieslandKleurt