Carla & familie

Carla en Christian zijn de trotse ouders van twee kinderen: Jurre en Mika. In tegenstelling tot de meeste verhalen hier zijn Carla en Christian een heterostel, maar hebben ze alsnog een coming-out story. Die van hun kinderen Jurre en Mika. Zij maken beiden deel van de LHBTI+-gemeenschap en hebben beiden een bijzonder verhaal. Het verhaal van Carla, Christian, Jurre en Mika is echt prachtig en inspirerend.

Carla en haar families coming out story

Carla en haar man, Christian, hebben een andere kijk gekregen op coming-outs. Als ouders van twee tieners, Jurre en Mika, die beiden uit de kast zijn gekomen op een andere manier. Ze steunen niet alleen hun kinderen, maar staan ook achter de rechten voor de LHBTI+-gemeenschap.

Mika heeft nooit echt in de kast gezeten. Mika zat in de eerste klas toen ze voor het eerst over dit onderwerp heeft gesproken. Voor Mika maakte het weinig uit op wie Mika verliefd zou worden, zelfs als kind was Mika hier al erg makkelijk in. Zo lang de persoon aardig en lief is heeft Mika verder geen voorkeuren.

Jurre daarentegen heeft altijd het gevoel gehad dat hij goed in de markt lag bij de dames. Later in 2018 bezocht hij samen met Mika en zijn moeder de Pride in Leeuwarden. Dit moment veranderde zijn leven, omdat hij daar in contact kwam met een knappe jongen die ook op de kade naar de pride stond te kijken. Al zijn twijfels werden na dit moment weggehaald en hij realiseerde zich dat hij homoseksueel is. Mika nam hem mee naar de spiegel en liet hem tegen zichzelf zeggen “Ik ben homo”. Hierna vielen alle puzzelstukjes op hun plek.

Door opgegroeid te zijn in zo’n open familie hebben ze beiden geleerd wie ze echt zijn en om dat te omarmen.

Carla’s items

De regenboog vlag

Carla ziet een kleine regenboogvlag, die ze tijdens Pride in Leeuwarden kreeg, als symbool voor haar kinderen. Hiernaast was dat ook het moment dat Jurre voor het eerst inzag dat hij homoseksueel is. In 2019 gingen beide kinderen in hun eentje naar de Pride, omdat ze zich volwassen genoeg voelden om zonder mama te gaan.

Carla’s interview

Friesland Kleurt

Alle kasten

Friesland Kleurt

Alle kasten

Mail ons

Mail ons gerust voor vragen, advies, hulp of gewoon even zitten

Contact

Snekertrekweg 1
8912 AA Leeuwarden

058 212 4908

Ma t/m Vrij 13.00-17.00
info@FrieslandKleurt.nl

Stay in touch

/FrieslandKleurt
@FrieslandKleurt
@FrieslandKleurt
/user/FrieslandKleurt