20 juni 2020 Roze Zaterdag in Leeuwarden

Leeuwarden City of Love

Roze Zaterdag werd in 1977 voor het eerst gehouden en is de Nederlandse versie van de Gay Pride Parade. Deze thema- en feestdag heeft naast ontmoeting, feestelijkheid en zichtbaarheid ook een emancipatoir, demonstratief en politiek karakter. Na het organiseren van de Culturele Hoofdstad in 2018 zijn Leeuwarden en Fryslân klaar om een onvergetelijke Roze Zaterdag te hosten. 

Op 20 juni 2020 tooit Leeuwarden zich met een groots feest waarin bekrachtigd wordt dat je in onze provincie mag zijn wie je bent. We vieren dat je homo, lesbisch, biseksueel, transgender, non-binary, panseksueel, aseksueel, intersekse, queer en iedere andere variatie onder de regenboog mag zijn (ja, ook hetero), want in de Iepen Mienskip (open society) wordt diversiteit omarmd! En dat vieren we in het hele centrum van Leeuwarden. Op verschillende podia, met veel cultuur, muziek en een informatiemarkt. 

Wil je op de hoogte blijven van het programma? Volg ons dan op Facebook en houd deze pagina in de gaten.